Conform studiilor efectuate de Sistemul Sănătății al Universității Loyola, Facebook este al cincilea motiv mentionat de divorț în USA. Pe lângă aceasta, 81% din avocații de top ai țării afirmă că au observat o creștere în ultimii cinci ani a cazurilor în care se folosesc probe de pe rețelele de socializare, potrivit unui eșantion realizat de Academia Americană a Avocaților Maritali.
Problema este că multe cupluri nu au o serie de reguli în privința tehnologiei care să îi protejeze. Internetul poate fi un ambient periculos. Șterge ce tocmai am spus… ESTE un ambient periculos. Totuși, suntem într-un punct al istoriei în care fiecare vocație, sarcină si act de comunicare implica internetul sau o metodă de comunicare online. Facebook, Twitter, LinkedIn, bloguri, Pinterest… Iată site-urile unde poți conversa online și trebuie să ai un plan în aplicare pentru a-ți proteja căsătoria în aceasta lume nouă. Fondatorul unei agenții de marketing digital, a great zece principii maritale pentru rețelele de socializare. Ocrotește-ți mariajul – iată cum:
-
Responsabilitate online
Este o idee bună să ai instalat un program care să monitorizeze activitatea online, fie că este vorba de calculator, smartphone sau ablet. Un exemplu de un aștept de program este “Covenant Eyes”. Îl poți instala pe laptop sau îl poți downloada ca și aplicație pentru telefoanele tale. Acesta urmărește site-urile vizitate și trimite un raport persoanei pe care ai ales-o ca partener.
-
Responsabilitate offline
Un autor necunoscut ne spune: „Să te faci cunoscut în proporție de 99% înseamnă să te faci necunoscut complet.” Este adevărat. Acel 1% ar putea fi eșecul tău. Cere-le prietenilor tăi să te interogheze asupra felului cum folosești rețelele de socializare și internetul. Roagă-i să verifice datele pentru tine. Câțiva din cei apropiați pot chiar sa verifice acestea prin programul citat mai sus, și să te ajute să fii vigilent online. Este întotdeauna mai sigur sa fii responsabil . Nu am fost creați pentru a trece prin viață izolați de ceilalți.
Citește și: Top 10 dificultăți în căsnicie și cum se pot depăși
-
Îți cunoaște parolele?
Asigură-te că soția ta are acces la toate profilurile tale online. Ea trebuie să se poată loga oricând oriunde pentru a vedea ce se întâmplă. Asta nu înseamnă că nu poate avea încredere în tine. În schimb înseamnă că relația voastră este una transparentă. Haide, oferă-i acces account-urilor tale. Te vei simți mai bine!
-
Nu împărtăși prea mult!
Atunci când folosești rețelele online, stabilește să nu îți împărtășești acolo întreaga viață și toate gândurile tale, speranțe, vise, pasiuni și convingeri. Păstrează acestea pentru soția ta! Multe aventuri în cadrul online încep atunci când cineva își expune prea multe trăiri personale într-un status. Nu hrăni acel gând. Păstrează trăirile intense pentru persoanele cele mai apropiate. Și nu cumva să folosești mediul online pentru a-ți critica soția!
-
Keep it public
Lucrurile pot deveni periculoase atunci când scrii mesaje private. Dacă folosești Facebook sau Twitter pentru a comunica, încearcă să menții comunicarea deschisă, fără Facebook messenger sau Twitter Direct Messages. Aceasta în special atunci când scrii cu o persoană de sex opus, care nu este partenerul tău! Pune limite și respectă-le!
Citește și: Traiți real sau mai mult în lumea virtuală?
-
Ține-ți hainele pe tine!
Știi despre ce anume vorbim. Pozele prea îndrăznețe pe care le tot vezi pe Facebook și care te fac să te întrebi „Chiar trebuia să postezi așa ceva?” Stabilește o regulă pentru a posta fotografii decente.
-
Nu încerca să faci să fie totul despre tine
Alege ca platforma ta sociala să fie folosită pentru a vorbi și pentru a posta lucrurile care te pasionează. Vorbește despre soția ta, copiii tăi, jobul tău etc. Încearcă să nu te focusezi pe tine însuți in special. Narcisismul se hrănește cu ajutorul internetului. Protejează-te!
-
Asigură-te că setările tale de confidențialitate sunt în regulă
Configurează aceste setări în așa fel încât să îți protejezi atât familia cât și pe tine însuți. Aceasta este o metoda ușoară de siguranță. Dacă vrei ca doar prietenii tăi să îți vadă postările, o poți face cu un singur click!
-
Fii vizibil!
Asigură-te că, calculatorul tău este într-un loc comun. Dacă folosiți laptop in familie, stabilește o regulă pentru a-l folosi în sufragerie.
-
Fii pregătit cu un plan B
Poți ține sub control folosirea internetului și a rețelelor de socializare. Însă, nu putem controla felul în care alții fac uz de acestea. Asigură-te că ai un „Plan al Familiei” în cazul în care tentații potențiale îți bat la ușă. Poate fi vorba de o fostă prietenă, o colegă de muncă sau o cunoștință care încearcă să intre în contact cu tine. Vei încerca să ascunzi aceasta de soția ta și să te prefaci că nu s-a întâmplă niciodată sau sa deschizi subiectul și să îl discuți cu familia pentru a stabili cum veți face față problemei împreună?
Voi cum vă protejați relația de ispitele și tentațiile internetului?