În cadrul acestui nou articol, dorim să surprindem câteva teste practice! Meditând la acestea, vă încurajăm să analizați și să alegeți cu înțelepciune persoana care doriți să vă însoțească toată viața!
Citind cartea dr. Dimitry Semenik în cartea Divorțul: cum îl prevenim, cum îl depășim, Editura Sophia (pp. 136-137) am găsit câteva idei în acest sens.
„Dacă într-adevăr căutăm o relație temeinică, armonioasă, trebuie să ne schimbăm perspectiva asupra viitorului ales. Și adeseori să ne schimbăm noi înșine. Relația dintre oamenii care iubesc presupune nu numai daruri, ci și sacrificii.
Pentru a afla dacă omul cu care ai de gând să întemeiezi o familie este capabil să-și sacrifice dorințele, timpul, cel mai bine este să-l cooptezi la o activitate de slujire socială, de ajutorare a bolnavilor, a săracilor, a orfanilor. Totodată, te vei cunoaște mai bine pe tine însuți. Vei spune că e complicat? Da, este un efort, dar este și o bucurie. La fel ca dragostea. A păstra vie dragostea este ceva și mai complicat, însă aceasta este principala lucrare a vieții omenești. Merită să depunem eforturi pentru ea.
Uită-te la familia alesului tău.
Înainte, nimeni nu-și dădea acordul pentru căsătorie fără să cunoască familia celuilalt. Care sunt relațiile din sânul ei, cum se ține gospodăria, dacă sunt oameni harnici ş.a. Ţinând cont de lucrurile acestea își „probau” omul, vedeau dacă există potrivire sau nu.
Se spune că o familie trainică o poate clădi omul care știe să fie prieten bun. Deprinderile de a construi relații trainice, de prietenie, se extind și asupra familiei. Căci și prietenia, ca familia, se verifică prin încercări. Prin tot felul de lucruri mărunte. Dacă în aceste încercări omul te ajută, dacă nu dă bir cu fugiții în momentele grele, dacă îți păstrează secretele, înseamnă că e un om de nădejde, unul pe care te poți baza.”
Cu siguranță nu există nicio metodă care să ne ofere o garanție absolută asupra alegerilor noastre! Și aceasta în primul rând pentru că noi nu putem aplica perfect o metodă – chiar dacă e una desăvârșită. La urma urmei, Dumnezeu – prin Revelația Sa – ne învață tot ceea ce avem nevoie să știm ca să alegem bine, dar în ce măsură reușim să facem voia Sa? Cu toate acestea – atât cât dorim sau putem să-i permitem Creatorului nostru să ne îndrume – avem la dispoziție teste simple care ne ajută să evităm relațiile nefericite.
Trebuie doar să dedicăm timp pentru a comunica cu alesul sau cu aleasa inimii noastre în vederea descoperirii trăsăturilor sale pozitive. Să nu alegem în pripă și fără a privi cu atenție la sufletul său sau al ei. În ultimă instanță, esențial este să ne încânte nu doar aspectul exterior, ci, mai cu seamă, calitățile interioare!
Vă dorim să alegeți cu înțelepciune partenerul sau partenera de viață!