Cu siguranță fiecare ne rugăm individual – mai ales atunci când avem o problemă. Dar– ca soți – când ne-am rugat împreună ultima dată? În cadrul acestui nou articol, dorim să vă încurajăm la rugăciune împreună! Așa cum atunci când pe foc așezi mai mulți cărbuni flacăra este mai puternică, la fel rugăciunea va fi mai autentică atunci când vă veți ruga împreună!
În cartea lui Charlie W Shedd, Scrisori către Filip-sfaturi unui tânăr căsătorit, apărută la editura Bizantină, (București, pp. 165-166) am găsit următoarele idei interesante:
La consiliere, petrec cel mai mult timp vorbind despre rugăciune. În opinia mea, nimic, dar absolut nimic nu contează la fel de mult ca și aceasta. Pot acești doi copii ai lui Dumnezeu să înțeleagă că au fost făcuți și aduși laolaltă de către El, nu de dragul lor, ci conform economiei Lui? Iar dacă au înțeles aceasta, următoarea întrebare este: Își vor putea deschide inimile pentru ca Duhul să le lumineze mințile, iar dragostea Lui să le pătrundă în casă?
Citește și: Rugăciunea mamei
Am văzut căsnicii care nu mai aveau nicio speranță, despre care credeam că nicio putere pământească ar putea să le readucă la viață. Însă au fost readuse! Totul, după ce cei doi învățaseră să se roage. Nu am cunoscut vreodată vreun cuplu care, prin rugăciune, să nu-și vadă căsnicia mergând înspre o mai bună înțelegere și o dragoste mai deplină.
Vor fi zile în care nu vei avea timp de nimic.
Oricine, care trebuie să își câștige traiul și să-și îngrijească familia și casa, își dorește ca această grabă, această alergătură constantă să se oprească. Adevărul este, însă, unii chiar reușesc să ajungă la acest calm interior. Cum reușesc? Dacă îi întrebi, îți vor răspunde că nu este prin puterea lor, ci prin a unei prezențe permanente în casa lor.
Casa ta poate cunoaște și ea această prezență și se poate așeza în această liniște. Dar asta nu se va întâmpla fără efort.
De aceea, în locul tău, m-aș hotărî ca niciodată să nu fie nimic mai important decât a căuta comuniunea cu Dumnezeu, prin rugăciune, cel puțin odată pe zi. Iar dacă te întrebi cum să te rogi, află ca asta e mult mai puțin important decât încercarea în sine. Rugăciunea vine de la sine celor ce se străduiesc. Așa că regula este: Ne vom ruga în fiecare zi împreună și unul pentru celălalt. Și cu cât vom avea mai multe de făcut, vom căuta să ne rugăm mai mult!
Citește și: Cum răspundem provocărilor educației creștine?
Casele și familiile pe care ni le dorim sunt cele în care două vieți sunt aduse laolaltă de o dragoste mai mare decât cea pe care și-o poartă unul altuia. Dragostea lui Dumnezeu este nemăsurată. Este acolo întotdeauna, așteptându-ne. Iar cei care au cunoscut-o îți vor spune că nu există dragoste mai mare.
Nu uitați să vă rugați – pentru început – cel puțin o dată pe zi împreună!
Nu pentru că Dumnezeu ar avea nevoie, ci pentru că voi aveți nevoie să comunicați cu El. Rugăciunea vă va unifica gândurile și aspirațiile, transpunându-vă în prezența Celui care poate tot ceea ce nu puteți voi. Va rearanja prioritățile familiei iar relația voastră va fi cu totul alta. Copiii voștri vor fi binecuvântați de Dumnezeu prin rugăciunile părinților credincioși.
Vă dorim să vă rugați mai mult împreună!
Sursa foto: www.clipart.email