Multe face mama în casă, de la gătit, la curățenie și pregătirea copiilor pentru școală! Dar, care este cea mai importantă chemare a mamei? Dorim să vă încurajăm să vă rugați zilnic pentru copiii dumneavoastră! Tot ceea ce mai faceți pentru ei este cu siguranță necesar, dar nimic nu este mai important decât rugăciunea!
Traian Dorz scria în cartea Scumpele noastre surori, tipărită recent la editura Oastea Domnului, Sibiu, (2010, pp. 135, 136), următoarele:
„Scumpă mamă, de nimic n-ai acum mai mare nevoie, decât să te rogi. Fă-ți din rugăciune izvorul puterii tale, mijlocul descărcării sufletului tău, lumina încrederii puternice, tăria luptei grele și îndelungi, stâmpărarea inimii însetate de iubire, despovărarea temerii încrezătoare, pacea duhului frământat și liniștea întregii tale ființe!Rugăciunea mamei este atotputernică. Nicio rugăciune nu-i ascultată de Dumnezeu, mai grabnic și mai deplin, decât rugăciunea mamei sfinte. Nimeni pe lumea aceasta nu are atâtea dovezi de izbăviri, de minuni, de rugăciuni împlinite, de împliniri minunate de către puterea lui Dumnezeu, ca mama credincioasă.
Citește și: Creșteți-vă duhovnicește copiii!
Toate mamele din lume știu aceasta. Toate mamele din lume au văzut aceasta. Căci numai mama nu se roagă pentru ea. Numai mama se poate ruga cu atâta putere, cu atâta stăruință, cu atâta căldură, cu atâta încredere, pentru o altă ființă decât a ei. Pentru o altă fericire decât a ei. Pentru o altă mântuire decât a ei. Pentru toate ale fiului ei.
Rugăciunii de mamă nimeni nu-i poate rezista: nici Cerul, nici pământul.
Ea răzbate, prin orice primejdii, trece prin orice amenințări și biruie orice împotriviri. Singură rugăciunea mamei este în stare de a fi așa cum se cere să fie o rugăciune adevărată. O rugăciune așa cum o dorește și o cere Dumnezeu.
O, dacă ar ști fiecare mamă cât de mult bine face rugăciunea nu numai sufletului ei, ci mai ales, sufletului scump care crește sub inima ei, umplând-o de lumină, înzestrând-o cu frumusețea și fericind-o cu lumina și harul sfintelor virtuți trupești și sufletești! Astfel, cu cât mama petrece mai adânc și mai mult în rugăciune, cu atât ființa care se va naște va fi mai binecuvântată.”
Citește și: Cum răspundem provocărilor educației creștine?
În orice familie creștină, cei doi părinți trebuie să se roage împreună pentru copiii lor. Faceți-vă un obicei din aceasta! Dacă nu puteți dimineața sau peste zi, îngenunchiați împreună seara și rugați-vă pentru copiii dumneavoastră. Luați-i și pe ei la rugăciune, ca să audă cum îi pomeniți pe nume.
Dacă urmează să se nască, rugați-vă cu atât mai mult, căci puterea rugăciunii va mijloci ocrotirea lui Dumnezeu peste ei.
Mai presus de toate însă, dumneavoastră – cele care sunteți mame – rugați-vă neîncetat, pentru soți, pentru familia pe care o aveți și mai ales pentru copii.
Sunteți cele care simțiți cel mai bine momentele dificile din viețile lor ori nevoile cele mai profunde. De aceea sunteți și cele mai potrivite ca să vă rugați pentru ei. Așa cum la o înfățișare în instanța de judecată ne-am dori cel mai bun avocat – care să se identifice cu cauza noastră – la fel este și înaintea lui Dumnezeu. Cei mai buni mijlocitori ai rugăciunii pentru copiii sunt – prin urmare – mamele! Dumnezeu nu vă va întoarce spatele! Pe de altă parte, nu uitați îndemnul din slujba Tainei Sf. Cununii, care spune: „Rugăciunile părinților întăresc temeliile caselor copiilor!”