Cât de autentice sunt relațiile noastre de cuplu? Dar familiile noastre? Se poate să ne fi adaptat trend-ului societății de astăzi și doar să părem a fi un cuplu ori o familie, dar în realitate nimic nu mai este autentic în ceea ce ne definește?
Deși suntem înconjurați de multe aparențe și falsuri, afirmate drept normalitatea zilei, să nu ne mulțumim cu un astfel de standard scăzut în familie!
Iată ce afirmă dr. Dimitry Semenik în cartea Divorțul: cum îl prevenim, cum îl depășim, Editura Sophia (p. 84).
Familia are legile ei. Până și tâmplarii, care fac taburete de lemne, își au regulile lor. Legile întemeierii familiei sunt mult mai complexe…
Uitați-vă: suntem înconjurați de surogate! Mâncăm salam în care nu este nici o picătură de carne, ne uităm la filme în care nu este nici o picătură de sens, ascultăm muzică în care nu este nici o picătură de armonie! Iar după aceea ne mirăm că și sentimentele noastre sunt la fel. Nici nu mai știm cum ar trebui să fie!
Totodată credem că dragostea adevărată trebuie singură să ne pice din cer. Nu! Lucrul acesta e imposibil. Autenticul este scump! Ca să îl ai trebuie să depui enorm de multe sforțări. Și noi suntem mult mai preocupați să PĂREM decât să FIM! E nevoie de o luptă conştientă pentru a nu ne asemăna cu salamul în care sunt tot felul de înlocuitori, potențiatori, reglatori de aciditate, coloranți, dar în care nu este carne. În schimb, salamul cu pricina are un ambalaj trăsnet!
Țineți minte: ambalajul nu este totul! Din nefericire, adesea ne mulțumim cu a transmite aparența că în familia noastră totul este perfect.
Cât timp însă suntem nefericiți, la ce ne ajută aparențele? Este suficient că pozăm excelent în exterior și că alții nu știu ce se întâmplă în interior?
Ar fi păcat să trăim și să sfârșim astfel viața de familie, când Dumnezeu ne oferă tuturor fericirea autentică în cadrul familiei. Rugându-vă și frecventând Biserica, o veți dobândi. Iar când sunteți în impas – când nu sunteți convinși că demostraţi autenticitate – perseverați în căutarea lui Dumnezeu!