Cu siguranță, avem multe de învățat de la părinți. Modul în care oamenii își educă copii în prezent, este diferit de modul în care au făcut-o acum 30 de ani. Părinții au analizat multe despre siguranța și sănătatea copiilor lor. Este bine sau rău? Fiecare decide pentru sine. Dar chiar dacă s-au înregistrat progrese, acest lucru nu înseamnă că nu putem folosi experiența părinților și să o aplicăm în practică.
Iată cele 10 lucruri utile, pe care le-au făcut părinții noștri și pe care ar trebui să le facem noi:
-
Partenerul era mereu pe primul loc.
Când părinții noștri erau tineri, relația dintre soț și soție era cea mai importantă în familie. Dar în ultimii 30 de ani, părinții au început să considere copiii drept centrul universului. Este important să nu uiți valoarea relației cu soțul tău și să ai o familie sănătoasă și fericită. Dacă copilul intervine în discuția mamei, trebuie să-i ceri să aștepte (dacă aceasta nu este o situație de urgență). Copiii ar trebui să înțeleagă că lumea nu se învârte în jurul lor.
2. Copiii erau mereu îndrumați să-și petreacă timpul liber jucându-se afară.
Posibil și dvs, urmăreați televizorul în copilărie, dar mai des erați afară, la joacă. Copiii de astăzi, cu vârsta cuprinsă între 8-18 ani petrec în medie 7,5 ore în fiecare zi în fața ecranului. Și acest lucru nu se referă la studii sau educație. Dar aerul proaspăt și jocurile active sunt necesare la vârsta lor. Aceste activități nu cer neapărat un teren de sport sau o piscină. Aduceți-vă aminte de dvs – tot de ce aveați nevoie era doar propria imaginație.
Cei mai mulți dintre noi ne amintim cât de târziu ne plimbam cu prietenii sau chiar stăteam cu ei peste noapte. Era posibil ca părinții să nu știe unde ne aflam. Acest lucru îl poți numi „educație la distanță”. Credeți că este periculos? Adevărul este că copiii mor în accidente de avion de două ori mai des decât sunt răpiți.
-
Părinții nu cereau de la copiii săi să fie cei mai deștepți.
Copiii erau învățați să-și dezvolte creativitatea și abilitățile sociale. Copiii nu știau alfabetul când au intrat la grădiniță și mulți nici nu puteau citi. Au fost învățați să fie respectuoși față de ceilalți și să își facă prieteni. Astăzi, copiii chiar la o vârstă fragedă concurează la școală și încearcă să fie mai buni decât alții. Dar acest lucru nu provoacă decât stres și anxietate copilului dvs.
-
Ei învățau copiii săi bunele maniere.
Azi mulți copii și adolescenți sunt lipsiți de bunele maniere. Nu pot spune pur și simplu un „mulțumesc” atunci când este nevoie. Desigur, lipsa de cultură ar putea să apară înainte. Dar totuși această lipsa era mai puțin sesizabilă.
-
Copiii luau cina în sânul familiei.
Părinții pot sacrifica o cină în familie pentru activități extracurriculare. Dar, de fapt, cina cu familia este o tradiție frumoasă, pe care ar fi bine să o păstrăm. Copiii care iau masa cu părinții au mai puține șanse să sufere de anxietate și depresie. Au performanțe academice mai bune și nu au probleme mintale.
-
Părinții cereau copiilor să facă curățenie prin casă.
Vă aduceți aminte cum spuneți că nu puteți merge cu copilul afară, deoarece nu este făcută curățenia în casă? Veți fi surprinși, dar să știți că copiii dvs sunt foarte capabili la acest capitol. Lor li se pot atribui sarcini serioase prin casă. Acest lucru le va învăța să fie independenți și responsabili.
-
Au educat și alți copii.
Ce ați face dacă prietenul copilului dvs ar fi fost isteric sau chiar l-ar fi lovit pe copilul dvs? Ați ruga blând să se oprească? Dar înainte, părinții în astfel de situații se comportau diferit. Ei educau și pe alți copii în același mod precum o făceau cu ai săi proprii.
-
Sărbătoreau zilele de naștere acasă.
Petrecerile obișnuiau să includă un tort, înghețată și diverse jocuri. Părinții noștri nu le ofereau fiecărui oaspete un cadou. Nu angajau un fotograf profesionist și nu organizau petrecerea într-o cafenea. Nu acest lucru este important! Copiii încă știau cum să se distreze și să se bucure de lucruri simple.
-
Totul era mult mai simplu.
În trecut, totul era mult mai ușor decât acum. Părinții nu ne-au dus la Disneyland. Iar copiii nu se grăbeau de la antrenamentul de fotbal la o lecție de pian. Ne-am folosit imaginație și am fost fericiți.
Vi se par utile aceste principii de educație? Așteptăm cu drag comentariile dvs.
Sursa: https://fasingur.info/