Soția mea a fost ghid de călătorie în Apuseni. Ea iubea să petreacă timpul în natură. Chiar înainte de a ne căsători a organizat o excursie de o săptămână cu un grup de adolescenți cu biciclete, la care am participat și eu. Experiența mea de a petrece timpul în natură era limitată. Se rezuma doar la o plimbare în voie în parc, mers pe jos, sau câteodată până la poalele pădurii din apropierea casei noastre. Și pentru că știam că Diana, pregătise cu atenție fiecare detaliu al călătoriei, nu m-am implicat cu nimic în organizare. Mai mult decât atât, tot timpul parcă eram negativist, legat de vreme sau posibile accidente care ar putea să se întâmple.
Când am terminat călătoria am văzut-o puțin supărată. Faptul că atitudinea mea a fost negativistă contribuise la aceasta… Însă cel mai mult a contat faptul că eu nu luasem nici o inițitativă pe parcursul acestei călătorii. Practic toată responsabilitatea a fost pe umerii ei. Asta a fost ceea ce a făcut-o să se simtă singură.
A fost cu siguranță o lipsă de comunicare. Am constatat că în timpul relației, atunci când apăreau probleme era datorită faptului că eu nu aveam și nu luam inițiativa în anumite proiecte și acțiuni. În momentele în care nu eram angajat activ în activitățile importante și o lăsam pe ea să coordoneze totul, sfârșeam cu momente tensionate datorită frustrărilor adunate.
Mai jos găsiți 5 calități pe care soțiile doresc ca soții lor să le aibă:
-
Lider/Cap de familie
Femeile vor ca bărbații să stabilească nu doar standardele familiei ci și direcția acesteia prin cultivarea valorilor morale. Doresc să facă parte și să fie partenere pe acest drum. Însă, vor ca ei să fie cei care să explice așteptările și modul în care membrii familiei să poată ajunge la aceste așteptări.
Citește și: Ce trebuie să știu înainte să mă căsătoresc?
-
Atent/Responsabil
Femeile doresc ca bărbații, nu doar să își cunoască foarte bine familia, ci să fie și participanți activi în conversațiile purtate între ei dar și cu copiii în activitățile cotidiene.
Mulți dintre bărbați după o zi petrecută la serviciu, au tendința ca atunci când ajung acasă să se deconecteze de tot ce înseamnă realitate și să se uite, de exemplu, la televizor. În acest caz aceștia au nevoie să fie conștienți că atunci când ajung acasă atât soția cât și copiii își doresc să petreacă timpul cu ei. Asta înseamnă un efort emoțional în plus pe care trebuie să îl aibă disponibil.
-
Un bun organizator
Dacă au existat situații în care nu am rezonat cu soția mea, a fost atunci când trebui să organizăm diferite activități ca vacanțe, petreceri și altele. De regulă de abia reusesc să știu ce fac în ziua curentă. Spre deosebire, soția mea are deja planuri de organizare a zilei de naștere a fiicei noastre în 2020.
Deci chiar dacă nu ești un organizator bun, ele doresc ca noi să fim prezenți în toate aceste planificări fie că sunt vacanțe, drumeții ,serbări ale copiilor, etc. Asta le face să se simtă ocrotite, protejate și iubite. Iar atunci când venim și cu sugestii le arătăm că suntem interesați cu adevărat de acele proiecte și că nu sunt singure în tot ce înseamnă organizarea unei familii.
-
Gospodar/Harnic
Nu am întâlnit încă o femeie care nu dorește să aiba o casă frumoasă. Și asta pentru că este amprenta ei în societate și comfortul ei personal. Vor să observăm micile detalii pe care le fac în casă ca aceasta să arate mai bine și mai ales să apreciem acest lucru. Dacă și noi participăm la activitățile zilnice ale casei gen cumpărături, curățenie, ajutor la gătit (dacă avem acest talent) le face să nu se mai simtă atât de împovărate de grijile cotidiene ale unei familii. Soțiile își doresc nu neaparat o casă perfectă, ci funcțională care sa meargă în viteza și direcția dorită de ele. Aceasta le va aduce liniștea de care au nevoie.
Citește și: 3 semne că ești o soție care controlează
-
Responsabil financiar
Femeile își doresc un sentiment de siguranță. Acesta nu este dat neaparat de un salariu mare. Ci mai degrabă despre o înțelegere și o imagine clară a detaliilor financiare. Bugetul familiei trebuie să fie o preocupare comună și să existe o comunicare clară a dorințelor și planurilor că acestea să fie echilibrate bazate pe necesitatile familiei.
Sursă foto: https://www.freepik.com/