Pentru că au început deja taberele, aș vrea să împărtășesc cu mămicile emoționate de plecarea primului copil, câteva secrete pentru a le ușura grijile Pentru că mai mult ele au nevoie de ajutor și sfaturi, nu copiii. Vorbesc din experiență
*Pregătirea începe cu mult înainte de săptămâna plecării.
-
Lasă-l să doarmă în altă parte, fără tine, câteva nopți
Oricât de mare ar fi și oricât i-ai povesti, copilul nu poate înțelege deplin ceea ce va urma. Dacă este foarte atașat de tine, dacă a dormit în fiecare noapte acasă, nu are cum să înțeleagă că seara nu te va găsi în patul lui din tabără și inevitabil va plânge după tine.
-
Învață-l să fie cât mai independent, să știe să se descurce singur, să aibă grijă de propriile lucruri
Responsabilizarea îi va face săptămâna din tabără mult mai ușoară și mai relaxantă, atât lui cât și celorlalți (profesorii și instructorii știu despre ce vorbesc )
-
Pregătiți bagajul împreună
Nu-i faci niciun bine dacă în dimineața plecării îi înmânezi un troler burdușit cu lucruri. Va fi copleșit de atâtea haine și probabil nu va folosi nici jumătate.
Noi facem așa: în săptămâna plecării, copilul își alege hainele preferate din dulap, eu pregătesc celelalte lucruri necesare și le adunăm în jurul valizei. Când ne amintim ceva, punem la bagaj. Cu o zi înainte de plecare, împachetăm ținute pentru fiecare zi; (dacă este la prima experiență, poți pregăti combinații în punguțe și eticheta pe zile). Dacă stă 5 zile, pun 8 tricouri, 8 pantaloni scurți, hanorac și pantaloni lungi, șlapi, adidași, șapcă, șosete și chiloți; haine simple, lejere, în care să se simtă bine – tabăra nu este loc de etalat ținute pompoase. Experiența m-a învățat să pregătesc niște rezerve, în cazul în care meciurile de fotbal din pauze se lasă cu aruncări după minge și tricouri murdărite
-
Explică-i de multe ori unde va merge, care va fi programul, ce reguli trebuie să respecte
Fă-o cu mult entuziasm și copilul va înțelege că îl așteaptă o mare bucuri.
-
Reguli de igienă
Știu că poate părea de la sine înțeles, dar nu e. Dacă acasă copiii nu au o bună rutină de îngrijire personală, în tabără nu vor practica altceva. Periuța de dinți si săpunul, un deodorant dacă sunt mai mari, șervețele umede, sunt extrem de necesare și importante, atât pentru copil, cât și pentru colegii de cameră.
-
Nu-i da telefonul la el
Poți lua legătura cu profesorii sau instructorii. Dacă îl suni continuu, nu va putea să se integreze cu ceilalți copii sau să participe implicat la activități. Ai încredere în copil, doar știi ce ai crescut
-
Relaxează-te!
Chiar dacă simți puternic nevoia să știi cât a mâncat la micul dejun, dacă s-a îmbrăcat sau a dormit bine, detașează-te și bucură-te de ceea ce ți se întâmplă. Lasă-l puțin să se elibereze de sub grija ta și va trăi câteva zile de vis, fâcându-și prieteni și experimentând bucățică de îndependență care îi vor face mult bine.
Chiar dacă va veni înapoi cu haine nefolosite, „bagajul” trăirilor acestei săptămâni va cântări mult în formarea și definirea micuțului tău ca om. Așa că, enjoy!!!
Te îmbrățișează o mamă trecută prin emoțiile taberei de două ori, pregătită pentru a treia
Sursa foro: unsplash