-
Instrucțiune pentru părinți.
Dacă vă adresați către copil cu o cerință sau rugăminte, aceasta este repetată de 10 de ori, ridicând intonația, iar copilul rămâne indiferent – atunci acest articol este pentru dvs. Citiți, învățați aceste sfaturi și aplicați-le.
În acest articol veți găsi explicație despre motivele copilului, sfaturi și tehnici practice. Datorită acestor sfaturi orice mamă va putea să-și învețe calm și cu blândețe copilul, să asculte și să îndeplinească cerințele din prima dată.
Aceste sfaturi sunt binevenite chiar și pentru un copilaș de 1 an.
-
O scurtă introducere de la psiholog
Eu, ca întotdeauna dau vina pe părinți. Cititorii mei s-au obișnuit demult cu acest lucru și sunt de acord. Acesta este primul pas spre schimbare – Mama devine responsabilă pentru tot ce se întâmplă cu copilul ei. Toate calitățile caracterului, obiceiurile și atitudinea față de diverse lucruri – toate acestea sunt colectate de copil, după exemplul părinților. Nu vreau să impun părinții la un sentiment de vinovăție, dimpotrivă, doar să-i inspir – la urma urmei, părinții pot schimba ușor și rapid toate obiceiurile copilului său.
-
Motivele
Un exemplu de la părinți. Din păcate, noi, însuși părinții, învățăm copiii noștri de toate, apoi devenim nemulțumiți. Aceste lucruri se întâmplau treptat, într-o perioadă îndelungată de timp. Copilul ia exemple de la mama sau tata și memorizează cu sârguință orice comportament. Pentru că considera că aceasta este o normă. În mintea copilului, părinții sunt adevărați Zei.
Copilul este obișnuit cu acest mod de reacție. Acest obicei se referă la emoțiile pe care copilul le simte atunci când mama începe să se înfurie. Copilul așteaptă emoțiile negative ale mamei. El devine dependent de ele. O reacție explicată de știința neuro fiziologiei. Corpul memorează anumite stări emoționale, care se repetă de zi cu zi, acordând copilului un sentiment de confort – condiții de siguranță. Obișnuința s-a înrădăcinat. V-a dura ceva timp ca copilul să se schimbe. Trebuie să aveți răbdare.
Citește și: Teme fără dureri de cap
Puteți foarte ușor să schimbați obiceiurile copilului, ignorând și evitând îndeplinirea imediată a cererilor copilului. Pentru aceasta aveți nevoie doar puțin să vă schimbați comportamentul.
-
Recomandări
Fiți atentă la ceea cum însuși dvs reacționați la cererile copilului:
– De câte ori trebuie să repetați?
– Răspundeți imediat?
– Vă apropiați de copil, pentru a-i pune o întrebare sau să auziți un răspuns?
Analizați comportamentul dvs și observați căile obișnuite de comunicare cu copilul. Urmăriți-vă pe dvs însuși și reacția copilului, la vorbe și acțiuni.
Schimbați-vă comportamentul. Folosiți tehnicile și sfaturile de mai jos. Încercați și experimentați. Mereu țineți minte care este scopul – să înveți copilul să asculte și să fie atent din prima dată.
Rămâneți mereu blândă, afectuoasă și binevoitoare, dar strictă în același timp. Iubiți copilul, respectați-l și arătați-i acest lucru nu numai prin vorbe ci și prin fapte. Nu așteptați schimbări din prima zi. Învestiți în copil, munca dvs va aduce roade deja peste o săptămână.
-
Tehnici
Exemplu: dimineața, fără grabă, luați micul dejun. Rugați copilul să se spele pe dinți. Copilul are 3 ani.
Când vreți să-i spuneți ceva copilului, apropiați-vă de el cu o rugăminte. Când începeți să-i vorbiți sau să-l rugați ceva, aranjați-vă într-o poză la nivelul lui și priviți-l direct în ochi. Puneți mâinile pe umerii lui și mângâiați-l. Rostiți doar o singură dată solicitarea dvs: ”Te rog, hai să mergem împreună la baie, e timpul să te speli pe dinți. Apoi vom juca Memo (orice activitate, ceva ce copilul iubește).”
Urmăriți comportamentul. Cu ironie. Într-adevăr, acest lucru poate fi distractiv, dacă nu vă supărați și nu vă inervați pe copil. Bineînțeles că nu va merge nicăieri. Pentru că nu este obișnuit să se grăbească și să acorde atenție solicitărilor dvs.
După 5 minute repetați solicitarea și adăugați: ”Până nu te vei spăla pe dinți nu vom putea juca Memo. Dar eu atât de mult doream să joc cu tine Memo astăzi.”
Copilul nu v-a auzit, deși dvs l-ați avertizat. Atât, de 2 ori este suficient. Mai departe, învățați să vă auziți copilul. Lăsați-l singur și mergeți să vă ocupați de lucrurile dvs de zi cu zi.
Foarte curând copilul se va plictisi și va dori atenția dvs. Întâlniți-l cu un zâmbet plin de bucurie: ”Bună, ce, îți este dor de mine?”.
Copilul neapărat va dori ruga să vă jucați cu el. Iar o mamă isteață și înțeleaptă va răspunde: ”Bineînțeles că ne vom juca! Vom începe imediat după ce te vei spăla pe dinți.”
Copilul va începe să plângă și va deveni capricios. Mama trebuie să-l mângâie, îmbrățișeze și să-i spună: ”Te iubesc foarte mult, puișorul, meu. Vreau să ai dinți frumoși și sănătoși. Pentru aceasta, trebuie să te speli pe dinți în fiecare zi.”
Iar lăsați-l singur. Ocupați-vă de lucrurile dvs. Nu există nici un motiv să vă inervați. Dați-i copilului încrederea în faptul că-l iubiți. Rămâneți calmă până la urmă.
Când va veni copilul din nou la dvs cu o solicitare – să se joace, să mănânce sau un ajutor, puteți fi puțin mai strictă și să-i spuneți: ”Tu nu mă asculți. Așa și nu te-ai spălat pe dinți. Până când nu am dorința să-ți împlinesc cerințele, îmi pare rău…”
După aceasta copilul poate fi foarte supărat – atunci, mângâiați-l puțin sau propuneți-i să mergeți la baie împreună. În ambele cazuri oferiți-i ajutor în îndeplinirea solicitării dvs. Mergeți împreună la baie. Cu bucurie. Nu este nevoie să-l lăudați, cât de bravo este că totuși a îndeplinit cerința dvs. Așa trebuie să fie. Oricum trebuie să se spele pe dinți.
Citește și: 4 VALORI cardinale pentru copii tăi
Dvs sunteți bravo că ați așteptat cu mare răbdare până când a îndeplinit în cele din urmă cererea dvs. Păstrați-vă numaidecât promisiunea!
Jucați-vă împreună Memo, ceva mai mult timp. Lăsați toate lucrurile la o parte și chiar gândurile – fiți cât mai aproape de copil!
Orice copil vrea să-și vadă mama fericită!
Orice copil tinde să fie bun și ascultător.
Reacțiile dvs la comportamentul copilului îl vor ajuta să se comporte frumos și să înțeleagă mai bine, cum să acționeze corect în situații diferite.
Sursa: https://fasingur.info/